Tempat Menarik Di Langkawi - 2 Hari Pusing Pulau (Pt 1)

"assalamualaikum n salam sejahtera.. tuan2 n puan2, kejap lagi kita akan mendarat di langkawi airport, sila pastikan semua pakai bla3x..  sila off kan device, henpon, bla3x..." gitu lah ayat klise  tanda sat lagi dah nak landing... whuaha.. teruja nya, impian klana untuk cuti-cuti malaysia ke langkawi akhirnya akan jadi realiti.. welcome to da island of lagends...

tempat menarik di langkawi
sebaik pintu pesawat bukak, kami berbaris turun. then, rilek kejap kat dalam terminal. wpon lapangan terbang langkawi kat padang mat sirat nie bertaraf antarabangsa, tapi tak la besar n sibuk sangat.  sambil jalan cari pintu exit, sempat jugak jeling2 kedai yang ada kat situ. klana singgah kedai kamera. niat hati nak usha memory card. rega dia agak murah siket compare ngan kat mainland.. owh, baru klana prasan, langkawi kan bebas cukai.. eee.. camana aku bleh lupe... aku lupe, aku lupe (ikut stail nazmi RL5.. ngee). no wonderpets la murah. so, dalam minda nie da set awal2, esok2 nak shopping sakan. yang pasti nak sambar abis-abisan satu benda nie.... cokelat!! yeapps... dengar citer cokelat kat langkawi nie murah.. siap la ko wahai poket, akan rabak haku kerjakan... hahaha (cam la banyak duit sangat.. wekk!!).

dah jumpa pintu exit n tiba kat luar main entrance, kami pun decide nak jalan kaki or amik cab. majoriti nak jalan jep, coz hotel helang tak lah jauh sangat. ader lah lebih kurang 200m kut dari airport. leh save budget pun. maka, berlenggang kangkong lah reramai , sambil2 borak n bakar lemak, sedar2 dah sampai kat lobby hotel... wheww, legaa..

tempat menarik di langkawi
hurmm.. nama hotel ni sangat unik... maybe nak relate ngan icon langkawi, tu sebab dinamakan hotel helang kot. cheq tak kisah aper pon, janji selesa n selamat. nampak pada design depan corridor n lobby agak grand jugak... ader gabungan konsep klasik n modern. lepas check in, trus ke tingkat tiga, carik bilik. da masuk bilik... jeng2.. wee.. memang kami puas ati lahhh.. terutama dengan view tingkap bilik kami..

tempat menarik di langkawi
taraa.. pic kat atas tu view out bilik kami. cantek kan. so selain acara baring2,  gosip2.. makan plus tidog.. kami akan dok berteleku reramai kat tepi tingkap..  layan panorama waktu petang.. indahnya. daun kelapa berbuai ditiup angin dengan kehijauan sawah (errk.. nampak macam dah abandoned).. waa.. romantis n jiwang sekali.. hihi. dari kejauhan boleh nampak sayup puncak gunung mat chincang n stesyen cable car. esok kami akan ke puncak gunung tu.. jadi, sebelah malam  semua beradu awal.. rest secukupnya n kumpul tenaga.. banyak tempat menarik yang nak dilawati nanti.

peta langkawi
Tempat lawatan hari pertama 1) Langkawi Underwater World, Chenang 2) Makam Mahsuri, Kg Mawat 3) Beras Terbakar, Kg Raja 4) Cable Car, Gunung Mat Chincang 5) Telaga Tujuh, Mat Chincang Nature Park.

peta tempat menarik langkawi
Lawatan hari kedua 6) Taman Buaya, Kg Kubang Badak 7) Pantai Pasir Hitam, Mukim Air Hangat 8) KILIM Geoforest Park 9) Shopping Coklat Murah, Pekan Kuah 10) Dataran Lang, Jeti Kuah 11) Shopping Barang Kulit Murah, Langkawi Parade 12) Mee Rebus Sedap, Pasar Malam Jln Bohor Tempoyak.

~bersambung di Pt 2~



9 ulasan:

afeezz berkata...

salam : nak tau gak tmpt2 menarik kat langkawi ni. bulan 9 sy plak nak ke sane plak... hehehe

Amri Abd Rani berkata...

Pernah 2/3 kali smpai Langkawi, tp takut dah nk pergi lagi...takut naik Feri dia...xtau kenapa...

suri berkata...

saya tak pernh ke sana lagi..klu dpt pegi best juga hee..

lama ke bermalam d sana?

Affan berkata...

cam best je naik cable car tu.
dulu pnh g kat tempat cable car tu, tapi masa tu blm siap lagi

pastu antara benda best kat langkawi adalah coklat murah hehe

malcoy7 staff berkata...

bestnyee.... bila nk sambung part 2 nie... tak sabar nak baca

ïêmå å¢klê§ berkata...

nampak mendamaikan je gambar sawah 2..
ehh sawah ker.. ahakss

Cik Sara berkata...

Wahhhh.. saya pun dah tak sabaq nak bercuti ke langkawi.. Harap-harap dipermudahkan.. ^^,

syazwan yussof berkata...

Saya hari-hari pergi langkawi...hehe..sebab saya org langkawi..kalau ada sesiapa yang nak ke Langkawi bleh contact saya atau tgk blog ni..http://tempahanchalet-homestay-hotellangkawi.blogspot.com/

Amsyahril Syahril berkata...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Real Time Web Analytics