Hentian Bas Unik

Bas! Bas! Bas! Al kesah tentang bas lagi. Tapi kelana  bukan nak story pasal kemalangan bas di lebuhraya PLUS or kebakaran kat stesyen bas, topik kali ni tentang hentian aka pondok menunggu bas. Tak kira kecik besar, tua muda.. paling kurang sekali dalam sejarah hidupnya tentu penah bertemu dengan 'si bus stop' ni. Banyak kenangan manis atau pahit berlaku di sini. Dan lagi, bagaimana perasaan kita jika yang ditunggu-tunggu tak kunjung tiba. Tentu panas di hati bergelora membuak-buak berjam-jam tunggu tak sampai-sampai boleh diredakan jika berteduh dalam hentian bas yang unik seperti di bawah ni...
|

|

|

|

|
Kesian kat brader yang tengah dok tunggu bas di atas. Nasibnya tak sama seperti mereka lain yang dapat berteduh di dalam hentian bas selesa dan unik...  ;)

16 ulasan:

fathiah berkata...

wahh... mmg unik n cantek... malaysia ade x ae :)

kelana fana berkata...

~Fathiah~ hai Fat :).. rasanya blom ade lagi kots.. :( yg stoberi tu cantek kan.. ;)

NoorGie berkata...

yup very unique....
kreatif la manusia2 ni yea

Ogy berkata...

brother tu punya bus stop pun unik gak tu...hehe

beLLa berkata...

tomeynye siap ade buai tuh!
buatla kat sini..konfem nak tgu bas je. ngee~

Amri Rani berkata...

Org kita di malaysia pun byk idea nk wat bus stop mcm ni...tp idea orang yg nak menjahanamkan tu lg byk.....
Oh Malaysia ku.....

nurin adilla berkata...

kalau la kt sini ada mcm ni.....hari2 awin nk naik bas....hahahaha

kelana fana berkata...

~NoorGie~ diorang transfer kreatif dlm mcm2 cara kan.. kagum dgn diorang.

~Ogy~ yeps.. yg tu pun unik juga..hehe, jgn roboh dah la kan.. :D

~Bella~ yg ade buai tuh, bas delay berjam2 pun kelana sanggup tunggu.. ;)

~Amri Rani~ betul3x.. sygkan daya kreatif kita tak disalurkan sebaik2nya :(

~Nurin Adilla~ tu lah awin.. pengangkutan awam kita tak mcm diorang.. tip-top dlm segala segi.. baru la org suka naik selalu..

Hairil Rizal berkata...

Cantik, unik dan kreatif betul pondok pondok bas tu.

Kita boleh buat kat sini..pastinya banyak idea kreatif yg boleh direalisasikan tapi malangnya mentaliti pengguna tak sampai ke tahap itu.

Sia-sia aje nanti jadi mangsa vandalisma!

kelana fana berkata...

~Hairil Rizal~ hehe.. btl3x.. nanti sia2 aje yg cantek di 'tambah' cantek olh tgn2 yg tak btggngjwb.. :(

Aniza berkata...

hentian-hentian bas yang menarik...kalaulah Malaysia buat mcam ini kan bagus?

kelana fana berkata...

~Aniza~ yepss.. byk kena improve mutu service bas awam kat negara kita, ni antara cara yg blh kita ikut.. :)

nadzirah aqilah berkata...

anis suka hentian bas yg ada nenek tua tu... cantik.. dh mcm tunggu bas kat garden...

tppp..... yg last tu memang tak bleh blah! kesian gilerr... hahaha

rozect berkata...

i like lah semua pict yang ada
segar mata melihat keunikan semua it!
thanks...

kelana fana berkata...

~Nadzirah Aqilah~ ha ah, betul nis, mcm tggu kat garden.. baru tak boring kan, jiwa blh tenang walau bas lbt sampai.. tak mcm yg dah nak roboh tu.. kalau kelana lah, bas lbt, kelana akan kasi gegar tiang dia sampai roboh..hahah!

~Rozect~ welkam3x :D :D

maria_m0hamadiah berkata...

kalau yang buai2 tu yang tunggu sorag takpe..kalau berpuluh, berbunuhla jawabnye..hahahaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Real Time Web Analytics