Dua Dalam Satu - Ilustrasi Dan Ilusi

Keadaan mendung kat luar. Dalam cuaca cengini, cepat betui mata nie nak kuyus. Fikiran pon dah slow..  rasa nak zzzzzzz jer. Keboringan yang amat bangat telah melanda. Time camni, main teka-teki besh jugak. Bukan teka-teki biasa or teka-teki pantun, tapi yang ader ilusi begambar... buat menyegarkan minda...

sebenarnya terdapat 5 ekor rusa dalam hutan nie..
Nampak sekumpulan tompok hitam atau perkataan 'LIFT'?

Kapal kah.. atau sebarisan tiang...

sepasang warga emas.. tapi ada lagi orang kat situ.. cuba kira

terdapat 11 wajah manusia dalam gambar di atas. kebanyakan hanya dapat jumpa 4 atau 5 wajah saja. Jika dapat jumpa 8 wajah, anda mempunyai deria tumpuan luarbiasa. Dapat jumpa 9 hingga 10.. tahniah.. deria anda melebihi dari luarbiasa. Jika dapat cari semua.. wow.. anda terlalu luarbiasa!

Penyanyi bersama penonton atau bangunan?

Siapa yang paling tinggi...


14 ulasan:

fara dean berkata...

menguji daya pemikiran..
kritis lagi telitis

hanabanana berkata...

yg 11 muka tu sy jumpa 8. hehe :)

Hairil Rizal berkata...

Dalam cari wajah tu, Warlord dapat jumpa 8.

Benda benda ni mmg menarik. Menunjukkan yg mata manusia bukanlah cekap mana. :)

dayah SnoW Heuka berkata...

wahhh uniknya :O

NuSaNa NoSa 91 berkata...

wahahahaha~ ni nk mnguji daya imaginasi kita.. suke, suke! ^_^

Abun berkata...

kapal ade tiang pon ade..ala..background mmg mainkan peranan

Shira Shafrida berkata...

menguji penglihatan..

=)

kyna berkata...

gmbar2 cntik...n byak isi tsirat yg ade dalm gambar2 diatas.. :)

Annie berkata...

Dapat jumpa 10 muka. hehe... (kenapa terlebih happy ni) keke. Salam Ziarah

Shaheila Malek berkata...

2 dalam satu..amazing (:

NurAz berkata...

menguji ketajaman penglihatan..huhu

Ain Zulaikha berkata...

wah menarik... eheheh yang warga emas tu paling mental, mula2 tak nampak last2 nampak gak.. hehehhe

FaraCuna berkata...

wahh.luar biasa..haha

yg gambar 11 muka tu..dapat jumpa 11! hihi

Kamil ace berkata...

mcm style je gmbr2 ni..hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Real Time Web Analytics