Kaomoji - Japanese Emoticons (^_^)

Nipponjin (orang Jepun), dorang tidak saja berbakat dalam menghasilkan anime dan manga yang hebat. Mereka jugak kretip dalam Kaomoji: Kao (wajah) dan moji bermaksud (huruf), merupakan huruf-huruf yang mencerminkan ekspresi wajah. Cer lihat gambar dibawah utk lebih memahami aper yang kelana maksudkan..

Sila klik utk tumbesaran yg sihat n jelas

Dengan kaomoji, chatting atau SMS jadik lebih senang n fleksible bebanding guna face mark buatan Barat seperti  :-) atau :-p. Means, tak perlu nak sengetkan kepala untuk pahamkan sesuatu emoticons tu. Coz, semua emoticons dalam kaomoji ni ditulis secara menegak. Contohnya, (^_^) untuk senyum. If senyum dalam hormat.. jadik gini pulak (^_^)d. whoaa.. guaner.. menarik tertarikkan?

Tersenyum: (^_^)
Tersenyum: (^-^)

Tertawa lebar: (^0^)

Senyum simpul: (^ . ^)

Bersorak riang: \(^0^)/

Berseru: (^ 3 ^)

Senyum malu, tersipu: (*^-^*)

Senyum merona: (o^-^o)

Merasa terganggu: ("- " ;)

Gugup: (-_- ;)

Garu-garu kepala: f(^_^)

Menangis: (T_T)

Menitiskan air mata (; _ ;)

Mengantuk: (" ~ ")

Geram: (>_<)

Marah: (-_-#)

Pening: (x_x)

Tertanya-tanya: ( ?_?)

Hairan: (@_@)

Tidur: (_ _)zzZZ

Bosan sampai tertidur:
(_ _')
Good bye:
(^o^)/~~

Memohon:
m(_ _)m
Mendengar:
w( ^_^)
Mencium:
(*^3^ )
Dicium:
(*^.^* )
Malu: (=_=)

Tersipu-sipu: (#^^#)

Bermimpi: (_ _)..ooOO

Menulis: X(. . )

Berlari: ((( (((;^ ^)

Tergesa-gesa: C= C=(;' _')

Putus asa: (o_ _)o

Tanda peace: (^_^)v

Merokok: (" 3 ")y-~~~-

Merokok:
y(^o^ )..ooOO

Ultraman: (@|@)
Satria Baja Hitam: (@w@)

ET: (-)(-)

Tikus: (" )~

Katak: n("~")n

Kucing: (=^.^=)

(^_^)v   SELAMAT MENCUBA   (^o^)/~~

14 ulasan:

fara dean berkata...

salam kelana..
yg ni kena taip ke auto..
mmg cute n nak try wat pasni..haha

kelana fana berkata...

~Fara~ hye sis.. x slp klana, sesetgh hp ader yg auto.. tapi utk comp keyboard kt mesia ni, maybe x der lagi kot..cantek sis ayat2 kita guna kaomoji ni.. nmpk cute sesgt (o^-^o)

AngahSayang2314 berkata...

wahh dah ada bahasa la....tapi macam mana nak buat yerrrr

kelana fana berkata...

~Angah~ setakat ni cara manually.. blh donlod software dia.. tapi klana x try lagi.. (=_=)

Irwan berkata...

zaman sekarang orang main akronim jer...NKRA, MEN, lolz, lulz, WTH, WTF...putting action into words...

kelana fana berkata...

~Irwan~ yeps.. blh jgk, terplg pd org tu.. tapii.. x comei lorr.. guna kaomoji nmpk ader art siket..huhu

AngahSayang2314 berkata...

eh masih bahasa nie lagi ke???

mrsdjones berkata...

Comel sangat ni! Thanks for sharing. Selalu teringin nak guna, reti buat senyum n tido je hehe.. nice blog you have here. Salam kenal ;)

Redjambu~
Mrs Djones' Journey

kelana fana berkata...

~Angah~ blom ade idea utk n3 baru (=_=)

~Mrsdjones~ welkam n slm kenal too (*^-^*)

tqaAwesome berkata...

kawaiiii (^_^)
kretip btol drg ni ~
huhu

Wahida Nasution Thakhrim berkata...

suka3..

Abun berkata...

Mr Kelana,thanks for the nice tips..like it a lot..helping me a lot..night aledy..see ya again... (_ _)..oo00

ieMa ackLes berkata...

nice la..
(^_^)

rodes berkata...

salam kenal ya..blogwalking http://blog.umy.ac.id/rodes2008

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Real Time Web Analytics