Sofa Rumput - Hiasan Taman Mesra Alam

Sofa antara elemen penting dalam seni hiasan rumah. Sofa cantik dengan kemasan fabrik atau kulit selalu menjadi pilihan  sebagai penyeri bagi menghiasi ruang tamu. Kini telah ada konsep baru mesra alam sekitar yang menjadikan sofa sebagai hiasan taman, samada di ruang depan atau belakang rumah. Selain diserikan dengan tanaman hiasan lain, kehadiran sofa rumput yang kreatif ini boleh menjadi alternatif kepada kerusi taman yang diperbuat dari kayu, besi atau batu. Dengan cara ini, sofa rumput juga turut membantu  keseimbangan ekologi dan menambah oksigen di ruang rumah anda. Mungkin konsep ini agak baru di negara kita. Namun, ia akan menjadi trend ikutan ramai jika ada yang memulakannya. Cubalah..

alam sekitar
gambar sofa

9 ulasan:

amira berkata...

woah..so friendly to environment!!

kelana fana berkata...

amira~cantik kan mira. gabungannya serasi dgn rumput kat laman rumah. nice.

ajjah berkata...

this is interesting KF..! :) ada link dia tak, nak tengok yang lain-lain

kelana fana berkata...

Ajjah~ ni linknya :http://www.digsdigs.com/10-example-of-modern-green-furniture/

kelana fana berkata...

Ajjah~ cara2 nak buat grass sofa blh google search 'how to make grass sofa'. blh test market kat mesia. 5% utk KF yaa..gurau jer ;)

Ann berkata...

cantiknya sofa tu..nk duduk pun mesti lembut jer..

n@jwamz berkata...

uiyoOo...so schweetnyer sofa tu..
live with nature~love it hiks:)

e.l.i.z.@ berkata...

erkkk mcm geli je nk duduk heheh kalau takat hiasan luar umah boleh la kot sofa rumput tuh ekekkeke

aien berkata...

wow kreatif tpi nk duk ats rumput lelame cannot cannot hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Real Time Web Analytics