Tamadun Manusia Musnah 2182?

tanda kiamat
LONDON – Saintis-saintis memberi amaran bahawa ombak tsunami setinggi beberapa ribu meter mungkin memusnahkan tamadun manusia pada tahun 2182 kesan daripada hentaman sebuah asteroid gergasi, lapor sebuah akhbar semalam.

Kebarangkalian asteroid atau planet kecil yang dinamakan 1999 RQ36 itu menghentam bumi pada tahun berkenaan adalah satu nisbah 500 yang dianggap mungkin boleh berlaku.

Asteroid berdiameter kira-kira 548.6 meter itu yang pertama kali ditemui pada tahun 1999 merupakan sebahagian kumpulan Asteroid Berpotensi Merbahaya (PHA).

Menurut beberapa saintis, sebarang usaha termasuk letupan nuklear, untuk mengubah haluan asteroid itu perlu dilakukan 100 tahun lebih awal dari tarikh pelanggarannya sekiranya bumi ingin diselamatkan. – Agensi

kredit : kosmo.com.my


6 ulasan:

Nur Fannun berkata...

xperlu risau time tu kta dh tak da..
nk dekat sgt dgn kiamat dh..

fara dean berkata...

Klau ikut sains mmg bumi ni uzur sgt..sbb tu kena kena protect n kurangkan pencemaran..cthnya marilah kita berkongsi kete n jgn guna plastik bag..omputeh buat kajian yg sebenarnya mengingatkan kita yg selamba n leka..tapi apa2 pun hanya Allah je yg tahu bila kiamat.

the sastraboy berkata...

propa ni. huhu. tak abes2. tak sbr nk mati kot dorang tu. huhu.

kelana fana berkata...

Nur Fannum~yup, masanya lambat lagi. di jangka 200 tahun lagi. Sebahagian dari tanda2 nak blaku kiamat.

Fara Dean~mmg bumi byk blaku pencemaran. kerosakan olh tgn manusia sendiri. kena rawat awal seblm terlambat. setuju...Nabi SAW bila ditanya pun, baginda jawap tak tahu, hanya Allah SWT yg Maha Mengetahui.

Sastraboy~mungkin juga propa, macam omputeh dok heboh pasal doomsday 2012, mungkin mrk ada niat yg lain, wallahualam..

abun berkata...

wah..naseb baik kita semua xsempat nak tengok,plus nisah 1 per 500...selamat-selamat.

JOE JAMS berkata...

maha suci Allah tuhan sekelian alam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Real Time Web Analytics